16. června 2015

Cheesecake s jahodovým toppingem

Co je nejlepší na začínajícím létě? Čerstvé jahody, kterými se to všude jen hemží. Lákají nás v obchodech i na ulicích, kde je lidé prodávají v košíčcích za skvělou cenu neuvěřitelné množství. Anebo vám rostou na zahrádce či chodíte na místní sběr. Jedno je ale jisté - vládnou celému červnu i začátku července. Nám se teda letos jahody neuchytily, proto máme nestydatě koupené, což přímo láká k nějakému pečení! Já se letos musím bohužel rozloučit jak s jahodami, tak malinami a podobnými typy ovoce, ale o tom až v příštím článku. Pekla jsem tedy pro rodinu - cheesecake, protože je to nejlepší #cake na světě! ♥



Na cheesecake s jahodami budete potřebovat:

2 balíčky hranatých celozrnných bebe sušenek
100g kokosového oleje
2 nízkotučné tvarohy
1 plnotučný tvaroh 
1 kelímek zakysané smetany 
100g třtinového cukru
lžíci bramborového škrobu
2 vejce
2 žloutky
misku jahod
2 lžíce javorového sirupu

Vsadím se, že většina z vás už má s cheesecakem své zkušenosti - přinejmenším ochutnávací. Postup je jednoduchý a víceméně na něm nemáte co pokazit. Sušenky si rozdrtíte nebo namelete a pořádně promícháte s rozpuštěným kokosovým olejem. Těsto natlačíte na dno kulaté formy vystlané pečicím papírem. Bokem v míse si rozšlehejte tvarohy a zakysanou smetanu s cukrem a přidávejte postupně vejce. Nakonec vmíchejte bramborový škrob, naposledy pořádně prošlehejte a směs vylejte na těsto do formy. Dejte péct na 200°C na 30-40 minut, tvaroh musí být zatuhnutý. Do trouby dejte dospod ještě jinou nádobu s horkou vodou, ta zajistí vlhkost aby vám dort moc nepopraskal. Nechejte vychladnout a následně uležet 24 hodin v ledničce.
Před podáváním si připravte jahodový topping - jahody lehce promačkejte vidličkou, tak aby vám vznikla jakási omáčka s kousky. Tu rozehřejte, přidejte javorový sirup. Můžete zahustit lžící bramborového škrobu. Horkým ovocem dort přelijte. Podávejte :) 

6 komentářů:

  1. číský dort taky dělám =D je to můj nejoblíbenější. jednou jsem ho dělala podle havlíčka a vůbec nebylo poznat, že je to nějak zdravější. Kdyby si někdy chtěla prubnout, jukni na stránky http://www.vimcojim.cz/cs/spotrebitel/recepty/Podzimni-dynovy-cheesecake__s603x8639.html ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Miluju :* jednoduché a úžasné ;) i když já bych tedy jahody dala už pod ten tvaroh a pekla i s nima:)

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju jahody, miluju "číské" dorty! :D Takže tohle je kombinace nade vše :3

    worldaroundmissnothing.blospot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Prosím, prosím! až zase přijedeš za terkou, tak to upeč a mysli na mě taky prosím! :D děkuju:) :D

    OdpovědětVymazat
  5. Mňáááám!:-) Zbožňuju cheesecake, hlavně ty zdravější formy. Jinak výborný nápad s tím topingem :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)