3. září 2015

Proteinové tyčinky I.

Proteinové tyčinky zažily během posledních let velký vzestup, stále se vyrábějí nové a lepší, ale chuťově jsou všechny jiné. Každý si oblíbí nějaké jiné a já bych vám dneškem chtěla představit ty, které jsem zatím ochutnala já. Dnes je to jen první díl, jiné druhy tyčinek mám ještě v šuplíku nevyzkoušené a hlavně vás nechci znudit dlouhým článkem. Napíšu, které mi chutnaly, které mě naopak nezaujaly, zkrátka takové moje hodnocení :)


DM 32% PROTEINOVÉ TYČINKY 
Asi první, které jsem kdy ochutnala. Vyzkoušela jsem obě příchutě, které vedou. Konzistenčně jsou trošku lepivější, ale pokud nemáte problém se žvýkáním, nebude vám to vadit. Cookies cream mi chutnala hodně, banán s kakaem ušel - ale to je ten můj věčný problém s banánovými výrobky :D


DELUXE
Většina jejich chuť vychvalovala, tak jsem se na ně těšila. Chyba lávky - na tu cenu jsem z nich byla pěkně zklamaná. Vyzkoušela jsem 2 příchutě, které měly být údajně ty nejlepší - skořicovou rolku a jahodový cheesecake. Můžu říct, že mě ani jedna tyčinka nezaujala. U skořicové bych bez obalu nepoznala, o co jde a jahodová mi přišla stejně sladká a divná, jako jahodová žvýkačka. Navíc v sobě tyčinky obsahují jakési rýžové kuličky nebo co to je, což mi taky zrovna moc nesedí. Ale plus za hezký obal a tu čokoládu kolem :D Suma sumárum, tyhle dvě tyčinky mě odradily od vyzkoušení ostatních příchutí :D



QUEST BARS
Na proti deluxkám úplně jiný případ, ačkoliv cena je až zastrašující a taky mě nutí s tyčinkami hodně šetřit. Tady jsem vyzkoušela příchutí více, ale taky mi ne všechny příchutě chutnaly. Moje první questka - kokosová - dopadla hrozně. Pocit vyhozených peněz, kokos jsem téměř necítila. Jiné příchutě už byly celkem lepší, ale chci se o nich rozpovídat v jiném článku - očekávejte :D

Které proteinovky máte nejraději vy? Dejte mi vědět do komentářů, budu ráda za všechna doporučení! :) 

5 komentářů:

  1. Já si kupuju hlavně tu banánovou z DMka, mně naopak banán chutná. Příchuť cookies jsem ještě nevyzkoušla - nějak mne (ani nevím proč) neláká. Ale už mi ji někdo doporučoval, tak to možná zkusím zlomit. Vyzkoušela jsem ještě Wellmix z Rossmanna - banánová nebyla nejhorší, čokoládová neoslnila, přišla mi hodně sladká.
    Mám recenzi taky na blogu (http://werka13.blog.cz/1506/tycinky-rossmann-a-dm). Akorát já měla průřez sortimentem - jak proteinové, tak energetické (a bohužel mi víc chutnají ty "fitness")

    OdpovědětVymazat
  2. V životě jsem pouze jednu jedinou proteinovku, koupenou v My Food ve Vaňkovce, protože jsem opět někam spěchala a na oběd, svačinu atd.. jsem se bohužel zas vykašlala. Na značku si nevzpomenu, ale příchuť to byla vanilka s brusinkami, pravděpodobně jsem krapet konzervativní, co se týká chutí :D.
    Miluji banán, ale jenom čerstvý (no asi to tak úplně říct nemůžu, ale co už...) banán jako příchuť čehokoliv není nic pro mě :).

    OdpovědětVymazat
  3. Z toho, co jsem ochutnala na tom se složením jsou asi nejlépe questky. Ale jsou odporně drahé. Nejvíc mi z nich asi chutnala skořicová a jablečný koláč. Z DM to jsou takové zdravější mlsky a deluxky mi přišly odporně přeslazené a měly takový ten umělý ocas. Ještě uvažuji nad my protein, ale prý mají nějaké nesrovnalosti se složením, protože z toho, co garantují, tak by jim to ani nedrželo pohromadě =D

    OdpovědětVymazat
  4. Ty z DM mám moc ráda, i když jak říkáš, mají takovou hodně žvýkavou konzistenci. Deluxe mi nevadí, ale nevyhledávám je. Za to questky jsou rozhodně výborné, nedávno jsem měla chocolate mint a to bylo nebe v hubě!!! Dále jsem měla od MyProtein (MyBar zero a protein chox) a ty byly výborné, taky od weider, i ty byly moc dobré :) Ale myslím, že jako se všemi tyčinkami, je to hodně individuální, každému sedne něco jiného ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Musím se přiznat že jsem jessště žádnou proteinovou tyčinku neměla :D ,ale ty questky mě lákají :d !

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)