28. srpna 2016

Plněná pečená paprika s batáty

Ahoj, zase skoro deset dní bez článku... Nedostala jsem se k tomu, konečně je krásné počasí (!!!) a já si raději užívám přátele a rodinu, na blog moc myšlenek nezbývá. Tak dneska aspoň článek a po večerech sepíšu zase něco zajímavějšího. A během pár dní konečně ta slibovaná recenze všechno mi strašně trvá... Abyste nebyli nuceni vařit a obědvat stále to samé do kolečka jako by to hrozilo, mám pro vás další recept! Mně tento způsob přípravy mletého masa velmi zachutnal a jistě brzy zopakuji, neměla jsem tomu totiž co vytknout. Mělo to říz, mělo to šťávu - doslova. A protože to není na přípravu vůbec těžké, také velmi chutné a vhodné pro celou rodinu, je recept níže :)


Na 1 porci budete potřebovat:

100g mletého masa (vepřového nebo hovězího)
jarní cibulku
2 lžíce olivového oleje
3 cherry rajčátka
sůl, pepř
půlku velké barevné papriky
150g batátů
lžičku sladké mleté papriky
lžičku kari koření


Na lžíci olivového oleje orestujte kolečka jarní cibulky i s natí, nadrobno pokrájená rajčata a přidejte mleté maso. Pořádně míchejte. Potom, co se maso zatáhne, dle chuti osolte a opepřete. Maso pustí šťávu, ale to vůbec nevadí. Papriku si omyjte, rozkrojte na polovinu a vydlabejte zevnitř semínka. Dovnitř dejte směs z pánvičky včetně šťávy - trošku se vsákne do papriky, bude měkká a šťavnatá. Sladké brambory - batáty - nakrájejte na vámi vybrané kousky, minutu povařte ve vroucí vodě. Poté v míse smíchejte se lžící oleje, sladkou paprikou a kari kořením. Všechno (batáty, plněnou papriku) vyskládejte na plech s pečicím papírem. Pečte při 175°C přibližně půl hodiny, dokud nebudou batáty hotové. Servírujte ještě teplé :) 

1 komentář:

  1. Děláme něco hodně podobného - jen to mleté plníme do vydlabaných rajčat (vnitřky přidáváme k tomu mletému) a navrhu sypeme trochu strouhaného sýra (chutná nám víc sýrová krustička než hodně opečené maso navrchu). A děláme s vařeným bramobrem (batáty do našeho rodinného jídelníčku zatím nenašly cestu)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milý komentář :)